لعمل الكرست
كبايه فتافيت صغيره بسكوت شاي
ربع كبايه سكر
ربع كبايه زبده حلوه و سايحه
الطريقه
تخلط مع بعضها و تفرك ب اليد
ثم توضع على طبق قصدير و توزع المخلوط على الجوانب
عشان تخلي البسكوت متماسك هاتوا طبق قصدير و حطوه فوق المخلوط و اضغطو
حتلاقو شويه من العجينه طلعت برا الطبق لكن ممكن تشيلهوها بسهوله بواسطه الاصبع
دلوقتي خليط الجبنه
500 جرام جبنه كريم
ربع كبايه سكر
نصف ملعقه فانيليا
بيضتين
تخلط ب الخلاط لمده خمس دقايق على الاقل
كل مكتر الخلط كل مكان احسن
توضع جوا الطبق اللي حطينا جواه المخلوط
و حاولو توزعو المخلوط ب التساوي عشان مفيش مجال تفرده بعدين
يعني يادوب تحريك بسيط لان حيبوظ الشكل
و توضع في الفرن اللي مفروض نسخنه من اول ما ابتدينا
على حراره 200 و نخليها لمده ساعه او اكتر لحد ميبتدي لونها يبقى اصفر شويه و تبطل تتحرك
تترك ل تبرد في الهواء
ثم توضع في التلاجه لمده 3 ساعات
و ب الهنا و الشفا
لو عاوزين تعملوا جيلو و فواكه بعد متبرد طبعا
كبايه فتافيت صغيره بسكوت شاي
ربع كبايه سكر
ربع كبايه زبده حلوه و سايحه
الطريقه
تخلط مع بعضها و تفرك ب اليد
ثم توضع على طبق قصدير و توزع المخلوط على الجوانب
عشان تخلي البسكوت متماسك هاتوا طبق قصدير و حطوه فوق المخلوط و اضغطو
حتلاقو شويه من العجينه طلعت برا الطبق لكن ممكن تشيلهوها بسهوله بواسطه الاصبع
دلوقتي خليط الجبنه
500 جرام جبنه كريم
ربع كبايه سكر
نصف ملعقه فانيليا
بيضتين
تخلط ب الخلاط لمده خمس دقايق على الاقل
كل مكتر الخلط كل مكان احسن
توضع جوا الطبق اللي حطينا جواه المخلوط
و حاولو توزعو المخلوط ب التساوي عشان مفيش مجال تفرده بعدين
يعني يادوب تحريك بسيط لان حيبوظ الشكل
و توضع في الفرن اللي مفروض نسخنه من اول ما ابتدينا
على حراره 200 و نخليها لمده ساعه او اكتر لحد ميبتدي لونها يبقى اصفر شويه و تبطل تتحرك
تترك ل تبرد في الهواء
ثم توضع في التلاجه لمده 3 ساعات
و ب الهنا و الشفا
لو عاوزين تعملوا جيلو و فواكه بعد متبرد طبعا